Bel ons: +1 800 245 39 25
Stay connected:
Tui Na massage

Tui na is een massage vorm die gebaseerd is op traditionele Chinese geneeswijze (TCG).

Tui na betekend letterlijk druk en wrijf. Net als bij andere vormen van TCG gaat het er bij Tui Na om je lichaam uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi, de levenskracht, te herstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans om zich te herstellen. Tui na word ook wel preventief gebruikt, er wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op de meridianen (energiebanen in je lichaam) om de vrije stroom van Qi te beïnvloeden.

Tui na technieken zijn gebaseerd op een diepgaand inzicht van de anatomische en psychologische kennis van de mens. In China beschouwt men het menselijke lichaam als een netwerk van energie banen (meridianen). De netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam, houdt het in stand en voedt het. Dit netwerk verbind de buiten- kant en binnen kant de organen. Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen, kan door de massage van de daarop aanwezige energiepunten, de conditie van de inwendige organen beïnvloed.

Tui na verbeterd de gezondheid van zowel de lichaamstemperatuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt. Op deze manier word pijn bestreden en kan ervoor gezorgd worden dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Een Tui na behandeling heeft daarnaast ook invloed dat gifstoffen uit het lichaam worden verdreven. Het is geschikt voor klachten met spier- en skeletproblemen en klachten die samen hangen met chronische stress, waaronder spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen. De therapeut zal voor het behandelen eerst een onderzoek en een diagnose stellen.