Bel ons: +1 800 245 39 25
Stay connected:
Stress release treatment

Stress is van oorsprong een natuurlijke reactie van het lichaam, het is noodzakelijk om te overleven. Het zorgt ervoor dat we actief en alert kunnen zijn. Het geeft ons een zet om vooruit te handelen. Stress is positief, zolang ons dat vooruit helpt. Stress wordt een negatieve factor bij regelmatige overbelasting, dus als we onze persoonlijke grenzen overschrijden. Het maakt ons ongelukkig en heeft een negatieve invloed op talloze processen in het lichaam, waaronder het afweersysteem en de stofwisseling.

Bij te veel stress is het lichaam niet meer in staat zich aan te passen, het zorgt ervoor dat er een constante spierspanning aanwezig is. Dit is een reactie waar we geen controle over hebben. Het lichaam geeft signalen af, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, nek, schouder en rugpijnklachten. Als je de signalen niet tijdig herkent dan resulteert het uiteindelijk op burn-out of andere psychische en cognitieve klachten. De signalen worden afgegeven om het lichaam tijd te geven om overmatige stress te verwerken. Het aantal burn-out klachten zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen, vooral bij vrouwen komt het vaker voor. Mogelijke oorzaak is dat vrouwen naast hun werk nog tegelijk andere taken verrichten, zoals opvoeding, huishoudelijke taken etc. In het algemeen is een hoge werkdruk op de werkvloer een grote oorzaak van stress.

Behandelingen voor klachten die voortvloeien uit stress

  • Hoofdpijn (migraine)
  • slaapproblemen (inslapen en doorslapen)
  • pijnklachten van nek, schouders en rug
  • vermoeidheid
  • hartkloppingen en aanhoudende gespannenheid
  • concentratie problemen
  • prikkelbaar en stemmingswisselingen

De behandelingen zijn gericht op aanpak van de oorzaak en symptomen van de klacht, en geven ontspanning. Ze bestaan uit acupunctuur, massages en adviezen voor thuis zoals
ademhalingsoefeningen, voeding en eventueel aanvulling van supplementen.